سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه چیست؟ شرایط صدور حکم تخلیه را بدانید!

حکم تخلیه

حکم تخلیه به مالکان اجازه می‌دهد تا در صورت برقراری برخی از شرایط، مستأجران را از ملک مدنظر خارج کنند. در پاره‌ای از موارد،‌ اختلافات بین مستأجران و مالکان به حدی بالا است که هر طرف دعاوی مشخصی را به نفع خود مطرح می‌کنند. شما به عنوان یک مالک این اختیار را دارید تا ملکتان را از مستأجر پس بگیرید؛ اما لازم است به قوانین تهیه شده در این رابطه آشنایی داشته باشید. ما را تا پایان همراهی کنید تا این موضوع را به زیر ذره‌بین ببریم.شما می توانید در این زمینه از بهترین وکیل حقوقی در تهران کمک بگیرید.

چه زمانی میتوان حکم تخلیه منزل گرفت

حکم تخلیه

شکایت از مستاجر عدم تخلیه از جمله مواردی به شمار می‌آید که هر ساله طیف انبوهی از پرونده‌های حقوقی را به خود اختصاص می‌دهد. در کشور ما اکثر املاک به صورت اجاره در اختیار افراد قرار می‌‌گیرند و همین امر موجب شده است تا هر ساله شاهد افزایش این مدل از دعاوی باشیم.

همان‌طور که بیان شد، به منظور گرفتن حکم تخلیه فوری باید یک سری شرایط مشخص وجود داشته باشند. از جمله این شرایط می‌توان به عدم پرداخت اجاره‌بها توسط مستأجر اشاره کرد. چنانچه مستأجر شما برای سه ماه متوالی اجاره بها را به شما پرداخت نکرده است، می­توانید بابت تخلیه ملک اقدام کنید.

در کنار این موارد، می‌توان از شرایط دیگری همچون انتقال ملک به شخص دیگر بدون اجازه مالک (ملک را به فلان شخص اجاره داده باشید؛ اما به جای او فرد دیگری ساکن شود)، عدم پیروی از تمهیدات و قوانینی که شما تعیین کرده‌اید و استفاده نامشروع و غیرقانونی از ملک اشاره کرد.

چنانچه مستأجر شما نسبت به انجام هر یک از اعمال مذکور اقدام کند، قانون این حق را به شما می‌دهد که وی را از ملک خود بیرون کنید. به این فرایند، گرفتن حکم تخلیه گفته می‌شود. توجه داشته باشید که کلیه شرایط گفته شده باید به طور کامل به اثبات برسند که این امر نیز دارای راهکارهای خاص خود همچون ارائه اسناد و مدارک، معرفی چند شاهد و… است. بسیاری از افراد با مفاد جزئی مربوط به این موضوع آشنا نیستند؛ به همین دلیل توصیه می‌شود که در این زمینه از یک وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرید.

سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه

به منظور دریافت حکم برای تخلیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن باید موارد متعددی را مدنظر خود قرار دهید. اولین و مهم‌ترین گام جهت تسریع این فرایند، تهیه دادخواست جهت صدور حکم برای تخلیه است. احتمالاً می‌پرسید که این دادخواست باید توسط چه مرجعی به ثبت برسد؟‌ برای پاسخ به این پرسش می‌توانیم به «دفاتر خدمات الکترونیک قضایی» اشاره کنیم. این دفاتر در تمامی مناطق کشور وجود دارند و امکان به ثبت رساندن دادخواست با کمک آن‌ها وجود دارد.

شایان ذکر است که تهیه دادخواست مربوط به حکم تخلیه فوری مستاجر خود نیازمند دانش حقوقی است که اکثر افراد از آن بی‌بهره هستند. بر این اساس لازم است از یک وکیل بخواهید تا چنین دادخواستی را برای شما تنظیم کند. یک دادخواست مناسب و قابل قبول نقش بسیار مهمی برای پیروزی در پرونده‌های حقوقی دارد و به هیچ عنوان نباید آن را نادیده بگیرید.

بعد از اینکه دادخواستی جهت دریافت حکم تخلیه مستاجر به ثبت رساندید، پرونده‌تان در اختیار «شورای حل اختلاف» قرار می‌گیرد تا به طور کامل بررسی شود. این شورا موظف است تا با دقت به اسناد و مدارک ارائه شده از سوی شما و مستأجر، تصمیم نهایی را ارائه کند.

در صورتی که رأی شورا به نفع شما صادر شود، می‌توانید نسبت به تخلیه مستأجر اقدام کنید و دوباره ملک خود را به دست بیاورید. تنها روش موجود به منظور تسریع این روند، جمع‌آوری مدارک معتبر و قابل استناد پیش از تهیه دادخواست است که خود امر بسیار مهمی به شمار می‌آید و باید با همکاری یک وکیل کارکشته صورت بگیرد.

قبل از خواندن ادامه مطلب، از شما دعوت میکنیم مقاله جعل سند را نیز بخوانید.

حکم تخلیه مستاجر چقدر طول میکشد؟

مدت زمان موردنیاز جهت گرفتن حکم برای تخلیه در پرونده‌های مختلف یکسان نیست. روند رسیدگی بدین دعاوی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از بین آن‌ها می‌توانیم به تعدد پرونده‌های ارائه شده به مراجع ذی­صلاح، اقدامات مقابل مستأجر و… اشاره کنیم. چنانچه مدارک معتبر و مستندی را ارائه کرده باشید، احتمالاً این حکم پس از یک ماه صادر خواهد شد.

گرفتن حکم تخلیه

در صورتی که قصد تخلیه دارید؛ اما مدت قرارداد شما با مستأجر هنوز به پایان نرسیده است، باید دادخواست خود را به دادگاه انتقال دهید. این امر معمولاً مدت زمان رسیدگی به پرونده ‌را افزایش می‌دهد؛ لذا به پرسش «حکم تخلیه مستاجر چقدر طول میکشد»، نمی­توان پاسخ معینی داد.

یکی از دلایل طول کشیدن صدور حکم برای تخلیه، وجود دعاوی بیشتر در دادگاه‌ها نسبت به شورای حل اختلاف است. برخی از افراد تصور می‌کنند که با مراجعه مستقیم به دادگاه می‌توانند مدت زمان مربوط به رسیدگی به پرونده خود را کاهش دهند؛ اما این موضوع نادرست است و نباید به آن تکیه کنید.

باید به یاد داشته باشید که کلیه نکات گفته شده برای گرفتن حکم تخلیه در شرایطی قابل استناد است که از وکلای حرفه‌ای و کاربلد یاری بجویید. اگر می‌خواهید روند پیگیری پرونده خود را بدون بهره‌گیری از دانش این افراد ادامه دهید،‌ احتمال دارد که حتی پس از شش ماه نیز به هدف خود دست نیابید؛ به همین جهت است که همواره توصیه می‌شود از همان ابتدا با وکلای شناخته‌شده و کاملاً باتجربه در تماس باشید.

قبل از صحبت درباره نحوه اجرای حکم، از شما دعوت می کنیم سری به مقاله بهترین وکیل سعادت آباد بزنید.

نحوه اجرای حکم تخلیه منزل

پس از طی کردن مراحل شکایت از مستاجر برای تخلیه و بررسی مدارک، دادگاه و یا قاضی شورای حل اختلاف، حکم خود را صادر می‌کند. این حکم در اختیار مستأجر و صاحب ملک قرار می‌گیرد. مراجع مذکور مدت زمانی برابر با سه روز را برای تخلیه کامل ملک تعیین خواهند کرد که مستأجر باید در طی آن کلیه اموال خود را به خارج از محل مدنظر انتقال دهد.

لذا مالکان منازل باید به موارد بیان شده به عنوان مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف توجه داشته باشند. لازم به ذکر است در پاره‌ای از موارد، مستأجر می‌تواند از دادگاه یا شورای حل اختلاف بخواهد لذا مالکان منازل باید به موارد بیان شده به عنوان مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف توجه داشته باشند. لازم به ذکر است در پاره‌ای از موارد، مستأجر می‌تواند از دادگاه یا شورای حل اختلاف بخواهد که مدت زمان بیشتری را به وی برای تخلیه زمان بدهند. معمولاً با این درخواست موافقت می‌شود و مهلت سه روزه به مهلت «یک‌ماهه» تبدیل می­شود. چنانچه پس از مدت زمان تعیین شده، مستأجر از تخلیه کردن ملک خودداری کند، نیروهای انتظامی وظیفه اجرای حکم را بر عهده می‌گیرند.

در اینجای مطلب، پیشنهاد میکنیم مطلب ابطال سند رسمی را نیز بخوانید.

موارد مهم در شکایت حکم تخلیه

اگر مهلت اعتراض به پایان برسد و حکم به نفع مالک صادر شود، در این صورت مالک می‌تواند تقاضای صدور اجراییه کند. پس از صدور اجراییه و در صورتی که بعد از مدت معقولی اعتراضی اعلام نشود، تخلیه ملک توسط نیروی اجرای احکام یا کلانتری محل انجام خواهد شد.

لازم به ذکر است که اگر قرارداد اجاره تجاری باشد و قبل از سال ۱۳۷۶ منعقد شده باشد، این قرارداد تحت قانون سال ۱۳۵۶ قرار می‌گیرد. در این حالت، تنها دادگاه صلاحیت رسیدگی و صدور حکم تخلیه را دارد و شورای حل اختلاف به این موضوع رسیدگی نمی‌کند. دفاتر خدمات قضایی نیز شکایات مربوطه را مستقیماً به دادگاه ارجاع می‌دهند. شما همچنین می توانید اجرت المثل اموال را دریافت کنید.

نکات حقوقی حکم تخلیه

1. استناد به سند مالکیت:
– مالک باید مالکیت خود بر ملک را با سند رسمی به دادگاه ثابت کند.

2. وجود قرارداد اجاره معتبر:
– اگر ملک در اختیار مستأجر باشد، مالک باید وجود قرارداد اجاره معتبر را به دادگاه ارائه دهد.

3. عدم پرداخت اجاره بها توسط مستأجر:
– شرط صدور حکم تخلیه، عدم پرداخت اجاره بها توسط مستأجر در موعد مقرر است.

4. اخطار کتبی به مستأجر:
– مالک باید قبل از طرح دعوا، به مستأجر اخطار کتبی برای پرداخت اجاره بها داده باشد.

5. طرح دعوای تخلیه در دادگاه:
– با احراز شرایط فوق، مالک میتواند دعوای تخلیه را در دادگاه صالح مطرح کند.

6. صدور حکم تخلیه توسط دادگاه:
– دادگاه با بررسی مستندات، در صورت محرز بودن شرایط، حکم تخلیه را صادر میکند.

7. اجرای حکم توسط مأمور اجرا:
– پس از قطعیت یافتن حکم، مأمور اجرای احکام اقدام به اخراج مستأجر از ملک میکند.

8. پرداخت خسارات به مالک:
– مستأجر ملزم به پرداخت خسارات وارده به مالک در دوره تصرف غیرقانونی است.

9. امکان اعتراض به حکم:
– مستأجر میتواند در مهلت قانونی نسبت به حکم تخلیه اعتراض و در مراجع بالاتر طرح دعوا کند.

سخن پایانی

عدم تخلیه ملک توسط مستأجر می‌‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. به هر روی،‌ مالکان این اجازه را دارند که در صورت وجود شرایطی همچون عدم پرداخت اجاره‌بها، انتقال ملک به غیر و… مستأجر را بیرون کنند. این امر باید با بهره‌گیری از حکم قانونی انجام بگیرد و هر عمل دیگری می‌تواند بر مشکلات شما بیفزاید.

بهترین وکیل ملکی

اگر به دنبال اخذ حکم تخلیه در کوتاه‌ترین زمان ممکن هستید، لازم است با یکی از بهترین وکیل ملکی مقل آقای «محمد عطاریان» مشورت کنید. ایشان با سال‌ها تجربه و آشنایی با تمامی قوانین تعیین شده در این رابطه، آماده هستند تا به کلیه پرسش‌هایتان پاسخ دهند. همین حالا با ما تماس بگیرید و یک بار برای همیشه این امور را حل کنید.

سوالات رایج

شرایط گرفتن حکم تخلیه چیست؟’

شرایط سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه مستاجر شامل: اجاره نامه باید مدت دار باشد و در دو نسخه تنظیم شده باشد، هر دو نسخه اجاره نامه باید به امضاء موجر و مستاجر رسیده باشد،مدت اجاره باید به پایان رسیده باشد و…

سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه کدام است؟

سریعترین راه حکم تخلیه دو روش است؛ مورد اول این است که موجر از طریق شورای حل اختلاف اقدام کند و مورد دوم این است که از طریق ثبت اسناد و املاک اقدام به اخذ حکم تخلیه نماید.

مراحل شکایت از مستاجر چگونه است؟

برای طرح شکایت از مستاجر موجر باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و شکواییه خود را تنظیم نماید که این موضوع در متن مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.
administrator

8 نظر به “سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه چیست؟ شرایط صدور حکم تخلیه را بدانید!”

  • برزو

    ببخشید اگر ما بخوایم یه سری قوانین اضافه تری مثل مهمونی مجردی نگرفتن مستاجر یا عدم نگهداری حیوان خانگی رو مستاجر رعایت کنه ولی رعایت نکنه هم می تونیم حکم تخلیه بگیریم؟

    • VakileKhebreh

      با سلام
      در صورتی که در قرارداد اجاره چنین شرطی کرده باشید و حق فسخ داشته باشید بله

  • منوچهر

    این شرایطی که اینجا گفتین صرفا برای زمانیه که مستاجر خونه رو اجاره کرده باشه یا اگه مستاجر خونه رو رهن کرده باشه هم اگر لازم باشه میشه براش حکم تخلیه گرفت؟

    • VakileKhebreh

      با سلام
      در صورت تحقق شروط قراردادی بله
      در مقاله دیگری راجع به موضوع فک رهن صحبت کردیم که میتونید جهت کسب اطلاعات بیشتر به اون مراجعه کنید

  • فاطمه میری

    سلام من می قراردادم تموم نشده میتونم حکم تخلیه بگیرم؟

  • میرشاهی

    موعد مستاجر فرا نرسیده می تونم شکایت کنم؟

    • VakileKhebreh

      با سلام
      خیر . مگر به جهت تحقق شرایط فسخ قرارداد

نظر دهید