نحوه الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی+ نمونه دادخواست

صورت جلسه

اخذ صورت مجلس تفکیکی برای تقسیم زمین میان چند شریک و برای صدور سند آپارتمان‌های پیش‌خریداری شده ضروری است. لذا در برخی موارد پیش آمده که به خریدار یا همان خواهان صورت مجلس تفکیکی به دلیل امتناع فروشنده از انجام تعهدات خود برای طرح دعوای الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی اقدام کند. در این مقاله به بررسی نکات مختلفی در مورد این دعوا می‌پردازیم و توصیه می‌کنیم که تا پایان با ما همراه باشید. بهتر است از یک وکیل دیوان عدالت اداری در این زمینه کمک بگیرید.

صورت مجلسمفهوم دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی

الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی یکی از دعاوی رایج در کشور است که در قرارداد فروش و پیش‌فروش ساختمان و آپارتمان و پس از تحویل ملک به خریدار میان فروشنده و خریدار یا همان مالک جدید مطرح می‌شود. در این نوع دعوی، خریدار با ارائه مدارک و با ثبت درخواست مربوطه از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، الزام فروشنده به اخذ صورت مجلس تفکیکی را از دادگاه درخواست می‌کند.

در این دعوی، صورت مجلس تفکیکی آپارتمان همان سندی است که اداره ثبت پس از گواهی پایان کار ساختمان و با درخواست مالک صادر می‌کند. در صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، اطلاعات مربوط به هر واحد از آپارتمان‌های یک مجتمع و مشاعات ساختمان درج شده است. لازم به ذکر است که به همراه داشتن صورت مجلس تفکیکی برای اخذ سند تفکیکی یا انتقال سند و همچنین تنظیم تقسیم‌نامه ملک مشاعی، ضروری خواهد بود.

دقت داشته باشید که صورت مجلس تفکیکی به درخواست مالک و پس از ارائه گواهی پایان کار ساختمان صادر می‌شود و در صورتی که سازنده و مالک قدیم ساختمان از اخذ آن امتناع کند، خریدار جدید می‌تواند برای انتقال سند اقدام نماید. قانون در چنین مواقعی، دعوای الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی را پیش‌بینی کرده است. در این خصوص از وکیل غرب تهران راهنمایی در یافت کنید.

لازم به ذکر است که خریدار بدون اطلاع از نحوه و مراحل طرح این دعوا  مدارک مورد نیاز آن، از دعوای خود نتیجه‌ای نمی‌گیرد؛ لذا اطلاع از قواعد و تشریفات این دعوا جزء ضروریات محسوب می‌شود. در ادامه مقاله به توضیح بیشتری در رابطه با شرایط و نحوه و مراحل دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی می‌پردازیم.

شرایط طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی

همانطور که اشاره کردیم، برای طرح دعوای الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی لازم است تا شرایط طرح دعوا وجود داشته باشد و در غیر این صورت، دعوا، نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت. از جمله این شرایط می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فروشنده یا متعهد به اخذ صورت مجلس تفکیکی، از اخذ صورت مجلس امتناع کرده باشد.
  • خریدار یا همان خواهان صورت مجلس تفکیکی، برای طرح دعوا و ثبت دادخواست این امر، دارای اهلیت (رشید بودن، عقل، بلوغ) باشد.
  • خریدار یا همان خواهان صورت مجلس تفکیکی، دعوا را بر علیه شخصی مطرح کند که صلاحیت اخذ صورت مجلس را داشته باشد؛ به این معنی که طرف دیگر دعوا مالک تمام ملک باشد یا از تمامی مالکین ساختمان، وکالت نامه داشته و بر این امر تعهد کرده باشد.
  • خریدار یا همان خواهان صورت مجلس تفکیکی، ذی نفع باشد و پیش از ارائه و طرح دعوای الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی مدارک لازم از جمله مبایعه نامه خرید ملک را به همراه داشته باشد.
  • اخذ صورت مجلس تفکیکی تنها پس از ارائه گواهی پایان کار ساختمان امکان‌پذیر خواهد بود.

دادخواستنحوه و مراحل طرح دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی

خریدار یا همان خواهان صورت مجلس تفکیکی باید پیش از طرح دعوای الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی نسبت به نحوه و مراحل طرح این دعوا آگاهی داشته باشد. نحوه و مراحل طرح این دعوا به صورت زیر است:

1- وی باید در ابتدا یک حساب کاربری سامانه ثنا ثبت کند و برای این کار لازم است تا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر قضایی یا مراجعه به سایت sana.adliran.ir اقدام نماید.

2- سپس دادخواست خود را بر اساس نمونه  دادخواست‌های موجود تنظیم کند.

3- خواهان باید دادخواست مورد نظر را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه صالح رسیدگی به این دعوا ارسال کند.

4- در مرحله بعد، باید منتظر بماند تا پیامک ابلاغیه سامانه ثنا در رابطه با وقت رسیدگی و تاریخ جلسه به وی ابلاغ شود.

5- خریدار یا همان خواهان صورت مجلس تفکیکی باید پس از دریافت ابلاغیه، در موعد مقرر با در دست داشتن مدارک لازم در جلسه دادرسی حاضر شود.

نمونه دادخواست الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی

در زیر می‌توانید یک نمونه دادخواست الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی را مطالعه کنید:

اطلاعات خواهان: …………. ( مشخصات خریدار یا همان خواهان صورت مجلس تفکیکی)

اطلاعات خوانده: …………. ( مشخصات فروشنده )

اطلاعات وکیل یا نماینده قانونی: …………. ( در صورت داشتن وکیل)

خواسته یا موضوع و بهای آن: ( الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی)

دلایل و منضمات دادخواست: قرارداد – اظهارنامه، استعلامات از شهرداری و مراجع ثبتی و ………….

شرح دادخواست:

سلام علیکم. با احترام به استحضار می‌رساند :

خوانده دعوا……. جناب آقای……. به موجب قرارداد شماره ………… اقدام به پیش فروش یک دستگاه آپارتمان، به آدرس ………….. با پلاک اصلی……. و پلاک فرعی………… به اینجانب، نموده‌اند. در مورخ …/…./….. ملک، تحویل اینجانب شد و به موجب سند بیع و تعهد به انتقال فی مابین، قرار بر این بود که دو ماه پس از تحویل ملک، ایشان، اقدام به اخذ گواهی پایان کار و صورت مجلس تفکیکی نمایند و بنده، با وکالتی که از ایشان دارم، شخصا، نسبت به انتقال سند به نام خود، اقدام نمایم. شما می توانید از وکیل شمال تهران در این خصوص کمک بگیرید.

اما، با وجود گذشت بیش از دو ماه از تاریخ تحویل ملک و با توجه به استعلامات به عمل آمده، ایشان، از اخذ صورت مجلس تفکیکی که از موارد ضروری برای تنظیم سند ملک و انتقال آن، به نام خریدار جدید است، خودداری نموده و به درخواست‌های اینجانب، مبنی بر اخذ صورت مجلس تفکیکی که به موجب ارسال اظهارنامه، از ایشان داشته ام، وقعی نمی نهند.

لذا با توجه به ضرورت این مدرک، جهت انتقال ملک به اینجانب و با توجه به اینکه بنده، قصد فروش ملک مارالذکر را دارم و خریدار جدید، بر انتقال سند رسمی، تاکید دارند، از آن، مرجع محترم، تقاضای صدور حکم بر الزام خوانده محترم، به اخذ صورت مجلس تفکیکی، مورد استدعا است.

تفیکیک دادخواستسخن پایانی

طرح دعوای الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی و تنظیم دادخواست آن نیازمند رعایت نکاتی است که در صورت عدم توجه به آن، خریدار با رد دعوی در دادگاه صالح رو به رو خواهد شد. لذا توصیه می‌کنیم پیش از ارائه و ثبت دادخواست با مشاوران حقوقی در این زمینه در تماس باشید. شما می‌توانید در چنین مواردی و برای کسب اطلاعات بیشتر با وکلای ما در مجموعه وکیل خبره ارتباط برقرار کنید. شما می توانید در این خصوص از بهترین وکیل حقوقی در تهران راهنمایی دریافت کنید.

سوالات متداول

1- الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی چیست؟

الزام به دریافت صورت مجلس تفکیکی یکی از دعاوی رایج میام فروشنده و خریدار است که به موجب قرارداد فروش و پیش‌فروش ساختمان و آپارتمان و پس از تحویل ملک توسط خریدار مطرح می‌شود.

2- دادگاه صالح برای دعوای الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی کدام دادگاه است؟

قانون آیین دادرسی مدنی بیان می‌دارد که دادگاه صالح رسیدگی‌کننده به این دعوا بسته به موضوع دعوا متفاوت خواهد بود؛ به طوری که در برخی موارد، دادگاه محل وقوع مال غیر منقول، دادگاه صالح است و در برخی موارد نیز، دادگاه محل اقامت خوانده، دادگاه صالح خواهد بود.

3- برای طرح دعوای الزام به اخذ صورت‌مجلس تفکیکی چه مدارکی نیاز است؟

از جمله این مدارک می‌توان به مشخصات هویتی خواهان و مدارک مثبت مالکیت نظیر مبایعه‌نامه یا سند تعهد به بیع و انتقال اشاره کرد.

 

administrator

نظر دهید